750 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZDİR. TOPLU ALIMLARDA İNDİRİM UYGULANMAKTADIR.

Didim Balık Avı

Ege Denizi’ne kıyısı olan Didim, balıkçılık açısından oldukça verimli bir yerdir. Didim, amatör ve profesyonel balıkçılar için çok sayıda avlanma fırsatı sunar. Didim balık avı hakkında bazı bilgiler derledik. Balık tutmadan önce bu bilgileri dikkate alırsanız eminiz ki çok daha eğlenceli zaman geçireceksiniz.

Didim’de Avlayabileceğiniz Balık Türleri

Levrek (Dicentrarchus labrax) Çipura (Sparus aurata) Barbun (Mullus barbatus) Kefal (Mugilidae) Orkinos (Thunnus thynnus) Palamut (Sarda sarda) Mercan (Pagellus erythrinus) Karagöz (Diplodus vulgaris) Lagos (Epinephelus marginatus)  gibi balıklardır.

Didim’de çeşitli aylarda levrek, çipura, zargana, sinagrit, mercan, turna, kofana, karagöz, sarıgöz ve daha fazlası avlanır.

Zargana Didim sularında sıklıkla bulunsa da, av dönemlerinde oldukça büyük ve yaygındır. 80 ila 100 santimetre boyunda olanları vardır. Eylül ayından sonra denizlerimizde bulunmaya başlar ve olta yapmak oldukça eğlenceli bir şeydir.Sürü halinde yüzeyde gezen bu balık, şamandıralı özel bir oltayla avlanır.Altınkum limanı çevresinde polis koleji koyları, Yeşilkent koyları ve Mavişehir’in tüm koyları ve Taşburun’da çok sayıda av alnı vardır.

Sinarit, çipura balığına benzeyen bir balıktır. Sularımızda yaşayan hayvanlar oldukça büyüktür ve bir metre boyunda olanlar zıpkınla avlanır, ancak ben bu kadar büyük hayvan görmedim. Kayalıklarda yaz aylarında sahile yaklaşır.

Olta avcılığı bir rastlantı olsa da, zıpkınla iyi avlanır. Sinagrit gibi yassı balıklar, kıyıdaki kayaların altındaki zorlu yarıklara saklanır. Sonuç olarak, kıyıda yüzmek pahasına kaya diplerini araştırmak faydalıdır.Av için taşburun ve mavişehir kayalık alanları idealdir.

Mercan, bölgemizde sonbahar ve kış aylarında yaygın olarak avlanmaktadır.Amatör balıkçılar, pembemsi rengi, zevkli avcılığı ve lezzetli eti nedeniyle mercanları en sevdikleri balıklardan biri olarak görürler. Mercanlar bölgemiz sularında üç farklı türde bulunur.Antenli mercan en lezzetli ve en büyük onanıdır.Kıyıdan avlanan mercan çok nadirdir ve mevsiminde 40 ila 60 metre arasında açıklarda iyi avlanır.Didim’de her yerde mevcuttur.Turna; Yakalaması eğlenceli ve eti lezzetlidir.

Turna, hareketli ve tehlikeli bir balık olduğu için genelde kıyıda at çekleri kullanılarak avlanır.Sırtı ile avlanmak isterseniz gün doğumu ve batımlarını öneririz. Kofana beyaz ve çok lezzetli bir ete sahip olan kofana, keskin dişleri ve güçlü bir çenesi vardır. Lüfer’in büyüğüne verilmiştir.Kofananın en büyüğüne Sırtıkara da denir…

Yaz sonlarına doğru bölgemizde bir ay kadar av vermektedir. Sırtı ve oltasıyla çok çekici bir şekilde yakalanmıştır. Sarıgöz, Karagöz ve Çipura, kıyıdan, özellikle kayalık yerlerden oltayla 10 ila 15 cm arasında avlanır. Beyaz eti lezzetlidir. Bölgemizde çok fazla av verir.

Melanur, Sparidae familyasının bir üyesidir ve Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde yaşar. Bilimsel adı Oblada melanura’dır.

 

Ortalama 25 cm boyundadır. 40-45 cm olanlar da vardır. Kırmalık balıkları, mercan ve karagöz balıkları gibi taşlık diplerde ve kovuklarda yaşarlar. Kuyruğunun çatallı yüzgeci ve dibinde siyah bir lekesi vardır. Sırtı koyu kurşun, yanları mavimsi gümüş ve üzerinde paralel gri çizgiler var. Karnı tamamen beyazdır. Pulları derisine tam olarak oturdu. Melanur avlamak için iki köstekli takım ve dip sürütmesi takımı kullanılır. Ailedeki diğer balıklara göre daha hızlı ve kıvraktır. Su üstü gezerken, hareket halinde olan her şeye saldırır. Bu nedenle, sıfır numaralı bir kaşıkla veya dibinde parlatılmış küçük bir kıstırma olan çıplak, beyaz bir iğneyle bile yakalanabilir. Sulina, midye, deniz solucanı ve karides avına yem olarak verilir.

Bir yanıt yazın

×
Sohbeti Başlat
Yardıma İhtiyacın Var Mı?
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz?