750 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZDİR. TOPLU ALIMLARDA İNDİRİM UYGULANMAKTADIR.

Mogan Gölü Balık Avı

Başkent Ankara’nın en büyük göllerinden biri Mogan Gölü’dür. Ankara’nın güneybatısında yer alır. Özellikle doğa yürüyüşleri, piknikler, kamplar, bisiklet ve balıkçılık gibi açık hava aktiviteleri için göl, doğal güzellikleri ve zengin biyoçeşitliliği nedeniyle çok popüler bir yerdir. Mogan Gölü, yaklaşık 40 metre derinliğinde ve 22 kilometrelik bir alana sahiptir.

Gölün biyoçeşitliliğini artıran Sazlıdere ve Güvercinlik Çayı, sulak alanlar ve kuş göç yolları gibi doğal alanlar oluşturur. Gölde avlanmak için tatlı su balıklarının (özellikle sazan, turna ve yayın) yanı sıra diğer balıkları avlamak da popülerdir. Ancak avlanmak için gerekli izin ve lisanslar gereklidir. Göldeki avlanma dönemleri ve kotaları da dikkate alınmalıdır. Mogan Gölü çevresinde piknik alanları, kafeteryalar, restoranlar ve çocuk oyun alanları dahil olmak üzere çok sayıda yer vardır. Gölde tekne turu yapmak da mümkündür. Mogan Gölü, Ankara’nın doğal güzellikleri arasında yer alan ve açık havada eğlenmek için mükemmel bir yerdir. Ancak gölün ekolojik dengesini korumak için doğaya saygılı olunmalıdır.

Mogan Gölü’nde Tutabileceğiniz Balıklar

Mogan Gölü’nde avlayabileceğiniz balık türleri şunlardır:

Sazan Balığı (Cyprinus carpio) Turna Balığı (Esox lucius) Kadife Balığı (Tinca tinca) Levrek (Perca fluviatilis) Yayın Balığı (Silurus glanis) Gümüş Balığı (Alburnus alburnus) Av Yöntemleri:

En yaygın seçenek Oltayla Avcılıktır. Turna ve sazan gibi balıkları avlamak için kullanılır.

Yemleme ve Yem: Doğru yemleme ve yemleme teknikleri kullanılarak yayın ve sazan gibi balıkları çekebilirsiniz.

Sinek Oltası: Özellikle levrek avında iyi olabilir.

Balık avının en verimli olduğu zamanlar mevsimlere bağlıdır. Balıklar genellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında daha aktiftir. Oltalar ve makaralar, çeşitli boyutlarda kancalar, yapay yemler ve yemler, bir balık tutma sepeti veya kepçesi ve (isteğe bağlı) balık bulucu cihazları Tavsiyeler: Bölgenizdeki yerel balıkçılardan veya rehberlerden bilgi almak, avlanma şansınızı artırabilir.

Av verimliliğini etkileyen hava durumu ve gölün su seviyesi gibi faktörleri planlama yaparken göz önünde bulundurun.

 

Bir yanıt yazın

×
Sohbeti Başlat
Yardıma İhtiyacın Var Mı?
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz?